PVV-stemmers houden vertrouwen in Wilders

PVV-stemmers blijven vertrouwen houden in Geert Wilders, ondanks de in opspraak geraakte fractieleden. Dat blijkt uit onderzoek van het EénVandaag Opiniepanel onder 2500 mensen die tijdens de verkiezingen op de PVV hebben gestemd.

Van de ondervraagden zegt 94 procent vertrouwen te hebben in Wilders. Een maand na de verkiezingen was dit 97 procent. Bij zeventig procent van de ondervraagden is het vertrouwen in de PVV gelijk gebleven; elf procent is juist meer gaan vertrouwen op de partij.

Verder vindt 38 procent dat Eric Lucassen zijn Kamerzetel had moeten opgeven, nadat vorige week bekend was geworden dat hij is veroordeeld voor ontucht. Van de ondervraagden vindt 32 procent dat James Sharpe moet opstappen. Van hem werd dinsdag bekend dat hij een Hongaars bedrijf runde dat een boete had gekregen voor het misleiden van consumenten. Ook zou hij als atleet een clubgenoot hebben aangevallen.

Een grote meerderheid van 83 procent vindt dat er minder kritisch naar andere politieke partijen wordt gekeken dan naar de PVV. Kamerlid Hero Brinkman sprak woensdag van een 'hetze' tegen zijn partij.