Bende drugssmokkelaars opgerold

De Rotterdamse politie heeft begin deze maand een grote drugsbende opgerold. Zeventien verdachten zitten vast. Ze worden ervan verdacht grote partijen cocaïne in koelcontainers uit Zuid-Amerika naar Rotterdam en Antwerpen te hebben verscheept. Dat liet het OM in Rotterdam woensdag weten.

In België werd twee maanden geleden een drugstransport onderschept van honderd kilo cocaïne. Negen verdachten werden aangehouden. Het gaat om mannen tussen de 28 en 41 jaar. Ze zitten vast in België. Op 1 november werden in Nederland nog eens acht verdachten aangehouden, mannen tussen de 21 en 41 uit Rotterdam en Barendrecht.

De Nederlandse en Belgische politie werken sinds februari aan de zaak. Zowel in Antwerpen als in Rotterdam werd een aantal drugstransporten onderschept. Daarbij werden honderden kilo's cocaïne in beslag genomen.

Bij doorzoekingen werden onder meer een auto, een vuurwapen en tienduizenden euro's aan contanten in beslag genomen. Ook werd de inboedel van twee Rotterdamse cafés geconfisqueerd, omdat de verdachten hierin geld hadden geïnvesteerd.

De mannen moeten zich waarschijnlijk begin februari voor de rechtbank verantwoorden. Het OM wil de verdachten ook het geld dat ze hebben verdiend met de drugssmokkel afhandig maken.