Häkkinen: "Schumacher moet stoppen"

Voormalig wereldkampioen in de Formule 1 Mika Häkkinen vindt dat Michael Schumacher zijn contract bij Mercedes Grand Prix in moet leveren. Volgens de Fin is de comeback van zijn voormalige rivaal uitgelopen op een trieste vertoning.

"Hij is voor mij een gevallen held. Ik vraag me af wat hem er toe heeft bewogen weer achter het stuur te kruipen," zei Häkkinen in een column in de krant TZ. "Wat heeft Michael nou nog te bewijzen? Hij heeft alles al gewonnen en heeft meer triomfen achter zijn naam staan dan wie dan ook. Ik kan het wel begrijpen dat hij zich thuis verveelde en de spanning van het racen miste, maar je kunt de klok nu eenmaal niet terugdraaien."

Dat laatste moet volgens de Fin doordringen bij de inmiddels 41-jarige Schumacher. "Ik maakte zelf drie jaar na mijn Formule 1-pensioen een terugkeer in de DTM, en moest erkennen dat het zeker niet gemakkelijk ging. In mijn drie seizoenen in de serie pakte ik slechts drie zeges, en dus kwam ik toen ik 38 was tot de conclusie dat ik mijn helm beter aan de wilgen kon hangen, terwijl Michael zelfs volgend jaar nog door wil gaan als hij 42 is."

"Michael is bezig zijn nalatenschap stukje bij beetje te verwoesten. Hij is de succesvolste coureur in de sport, maar zijn teamgenoot Nico Rosberg is hem bijna altijd te snel af. Of dat nu komt door de veranderingen op het technische vlak of door het leeftijdsverschil maakt niet uit."

Häkkinen vindt ook dat Schumacher gevaarlijk bezig is, zoals met de spin in Abu Dhabi waar Vitantonio Liuzzi bovenop Schumi knalde en beiden met enig geluk ongedeerd weg konden komen. "In Abu Dhabi maakte hij een kinderlijke fout die hem zijn leven had kunnen kosten. Michael en ik zijn nooit grote vrienden geweest, maar ik hoop niet dat zijn eerzucht hem in verdere problemen brengt, daar was hij een te grote held voor."