Stier stelt rituele slacht uit met ontsnapping

Een stier heeft woensdagochtend in Arnhem voor opschudding gezorgd door uit een islamitische slagerij te ontsnappen. Even voor 09.00 uur brak het dier uit een slachthuis om vervolgens de Westervoortsedijk over te rennen, meldt de politie.

De stier raakte twee passerende auto's, die daardoor lichte schade opliepen. Een vrouw op een scooter moest voor het dier uitwijken en ging daardoor onderuit, maar raakte niet gewond.

Uiteindelijk rende de stier een nabijgelegen busremise in, waar hij met hulp van agenten werd ingesloten. Een veearts heeft het dier rond 10.30 uur, anderhalf uur na zijn ontsnapping, met een verdovingsgeweer uitgeschakeld.

Door de zware verdoving die de stier nu heeft gehad mag hij niet worden geslacht voor consumptie. Daarom kan het even duren voordat de stier alsnog wordt geslacht.

De politie stelt geen onderzoek in omdat er geen gewonden zijn gevallen. "Ongelukjes kunnen nou eenmaal gebeuren", zegt een woordvoerder.

Van dinsdag tot en met donderdag wordt deze week het islamitische Offerfeest gevierd. Daarvoor worden duizenden schapen en geiten ritueel geslacht. De Voedsel en Waren Autoriteit meldde dinsdag dat weinig overtredingen zijn geconstateerd.