'Hardcore games kunnen slagen op de Wii'

Nintendo heeft aangegeven dat met de correcte ondersteuning van de uitgevers hardcore games kunnen slagen op hun eigen platform, dat zo te kampen heeft met het kinderachtige imago.

Alle games moeten in theorie kunnen slagen op de Wii, vindt Nintendo. Vooral deze kerst is dat goed mogelijk, de kerst waarvan Nintendo heeft gezegd dat het een belangrijke periode wordt voor hun eigen hardware- en ieders software-successen.

Deze statement volgt op het nieuws dat Nintendo voornemens is om elke week een ferme titel te lanceren op hun ooit zo revolutionaire apparaat, dat achtervolgd wordt door zijn kinderlijke imago - wat Nintendo misschien wel aan zichzelf te danken heeft.

Vorige week is de aanval op hardcore-gamers ingezet op de Wii, als die er nog zijn - want er wordt al vaak gesproken over "verkochte Wii's" en "Wii's onder het stof", met de remake van de meest geliefde shooter op de Nintendo 64: GoldenEye 007.

Call of Duty: Black Ops, die evenens de Headbang Headset ondersteunt, volgde daarna en in de glazen bol zien we dat Need for Speed: Hot Pursuit, Epic Mickey en Donkey Kong Country Returns snel deze games opvolgen. De gamers zijn in november en begin december dus voorzien.