Tienduizend euro voor tip in moordzaak Enschede

Justitie in Almelo heeft een beloning van tienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip in een moordzaak uit Enschede. Het 49-jarige slachtoffer werd 10 september in zijn woning doodgeschoten. De politie heeft een dag daarna een Duitser aangehouden die nog vast zit, maar die wil niets over de zaak kwijt.

De politie hoopt met de beloning mensen zover te krijgen om informatie te delen die van belang is om het misdrijf op te lossen. Met name over het motief voor de moord heeft de politie nog vragen. Mogelijk heeft de moord iets te maken met criminele contacten van het slachtoffer, maar een relationeel motief is ook een optie. Er wordt niets uitgesloten.

Op internet staan uitgebreide anonieme verklaringen over de handen en wandel van het slachtoffer. Hij zou een bekende zijn geweest in de regionale onderwereld. De politie is onder meer op zoek naar de bron van die verhalen.

Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan de zaak. Volgens het Openbaar Ministerie wordt dan ook nieuwe informatie bekendgemaakt.