Nintendo Wii 2 zit er voorlopig nog niet aan te komen

Reggie Fils-Aime, van NOA, heeft aangegeven dat er nog geen nieuwe Nintendo console aan zit te komen op dit moment. Op zijn vroegst wil hij praten over een volgende generatie consoles, als de Wii meer dan 45 miljoen keer over de toonbank is gegaan in de VS.

Om te onderbouwen waarom, liet Fils-Aime gegevens zien waaruit blijkt dat de Wii 23 procent meer verkocht dan de PlayStation 2, in hetzelfde tijdsbestek. Hij geeft toe dat er iets minder Wii's verkocht zijn in het derde jaar dat de console op de markt is, maar goed, er zijn er 30 miljoen verkocht in de VS, dus wat valt er te klagen...

"We gaan er van uit dat er nog vele Wii's verkocht zullen worden," aldus Fils-Aime. "Het kerstseizoen is belangrijker voor Nintendo dan voor andere producenten. We hebben een voorsprong als het gaat om het aantal consoles dat cadeau gedaan wordt tijdens deze periode."

Tot slot liet hij nog weten dat de DS en de Wii op respectievelijk de eerste en tweede plaats staan als het gaat om hoeveel consoles er in huishoudens in de VS staan, met 43,1 miljoen en 30,4 miljoen stuks. Hierna volgen de Xbox 360 (21,9 miljoen), PSP (17,7 miljoen) en de PlayStation 3 (13,5 miljoen).