Laura Dekker naar Kaapverdië na twee maanden rust

Laura Dekker heeft haar solozeiltocht rond de wereld hervat. Het 15-jarige zeilmeisje begon in augustus aan haar recordpoging om als jongste ooit alleen rond de wereld te varen, maar lag de afgelopen maanden bij de Canarische Eilanden voor anker in afwachting van het einde van het stormseizoen.

Woensdag gooide Dekker de trossen los voor het vervolg van haar omstreden reis. Ze is nu op weg naar Kaapverdië om van daaruit na een korte stop richting Sint Maarten te varen.

Ze laat op haar website weten veel voedsel, water en brandstof in te hebben geslagen. Op Kaapverdië verwacht ze niet veel meer te kunnen kopen dus heeft ze flink ingekocht voor de oversteek over de Atlantische Oceaan.

Volgens het zeilmeisje was het moeilijk om na een verblijf van ruim twee maanden op de Canarische Eilanden afscheid te nemen, maar ze put troost uit de dolfijnen die met haar boot mee zwemmen. Ook is het zeilen volgens haar heerlijk, maar is het 'even wennen' aan de stilte. Zo kwam ze donderdag maar één ander schip tegen.

Over haar zeiltocht is veel te doen geweest. Ze kon lange tijd niet vertrekken, omdat ze onder toezicht van Bureau Jeugdzorg was geplaatst. Er werden aan getwijfeld of het wel verantwoordelijk was om zo'n jong meisje alleen rond de wereld te laten varen. Uiteindelijk kreeg ze in juli groen licht.