Hangover-regisseur baalt van vertrek Gibson

Regisseur Todd Phillips was erg teleurgesteld toen hij Mel Gibson uit moest leggen dat hij toch niet mee kon spelen in The Hangover 2. "We vonden het beiden een grote tegenslag", zegt hij tegen de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. Gibson zou eerst een klein rolletje spelen als tatoeëerder in Bangkok.

Phillips heeft groot respect voor mensen die hun verslaving te boven zijn gekomen. Dat was ook de reden dat hij met voormalig alcoholist Gibson wilde werken. "Het publiek heeft al talloze acteurs vergeven voor hun verslavingen, waarom Mel dan niet? Misschien is het te vroeg, ik weet het niet."

De 39-jarige filmmaker benadrukt dat uiteindelijk wel alles in perspectief moet worden gezien. "Mel zou een rolletje van twee minuten hebben gespeeld. Daar drijft zo'n film natuurlijk niet op. Als zoiets de cast en crew uit elkaar dreigt te drijven, moet je kijken of je nog wel verder wilt vechten."

Het was niet gemakkelijk om Gibson uit te leggen dat hij het rolletje, waar hij zo op gehoopt had, niet zou krijgen. "Ik heb Mel persoonlijk opgebeld en tijdens een lang gesprek uitgelegd hoe ik erover dacht. Dat begreep hij wel, maar hij was wel kwaad. Ik vind Mel een van de beste acteurs van zijn generatie en zeker een van de beste regisseurs."

De rol die voor Gibson was bedoeld wordt nu vertolkt door Liam Neeson. "Ik heb Mel gesproken en hij heeft er geen probleem mee. Het tast onze relatie niet aan", zegt de acteur in het Amerikaanse tv-programma Access Hollywood. De twee werkten in de jaren tachtig samen aan de film The Bounty.

The Hangover 2 wordt momenteel opgenomen en staat gepland voor 26 mei. De nieuwste film van Phillips, Due Date met Robert Downey Jr. en Zach Galifianakis, draait nu in de bioscoop.


Todd Phillips betreurt vertrek Mel Gibson (Foto: Novum)