Jol: "Mido is acht kilo afgevallen"

Zijn ploeg won, maar daar was alles mee gezegd. Martin Jol was na nederlagen tegen AJ Auxerre en ADO Den Haag echter wel blij dat zijn ploeg weer eens won. Belangrijker was dat Ajax naar de achtste finale van de KNVB beker ging.

Mido moest er aan te pas komen om de Amsterdammers op voorsprong te zetten. De bonkige spits viel goed in en kopte na rust binnen (1-0). De Ajax-trainer was tevreden over Mido. "Maar ik vond dat hij nog te veel naar links en naar rechts ging. Met een echte spits erin zie je dat iedereen wat beter gaat spelen."

"Hij zag er wel afgetraind uit", vervolgde Jol. "We hebben hem ook nodig. Hij is acht kilo afgevallen en gaat gewoon mee. Als we 'm nodig hebben komt-ie erin. Of Jong Ajax een optie is? Nee, want dan had hij maandag moeten spelen en was hij nu niet beschikbaar", zei Jol met een knipoog over de fitheid van de Egyptenaar.

Jol constateerde dat vooral Christian Eriksen opbloeide door de komst van Mido recht voor zich. "We zijn tot nu toe nog niet in de situatie geweest dat we tegen Chris konden zeggen: ‘ga er maar in'. We hebben daar Siem lopen, maar Chris is toch meer een spelmaker dan Siem."

Daley Blind werd andermaal niet opgesteld. Jol daarover: "Daley is een voetballer, maar niet echt een type die kort dekt. Dat heb je bij Groningen gezien. In de bal was hij heel goed, maar zonder bal komen ze bij ons verder denk ik met Blind. Dan heb je jongens als Anita nodig."