'PVV'er veroordeeld voor ontucht'

PVV-Kamerlid Eric Lucassen is in 2002 veroordeeld voor ontucht. Het Kamerlid, dat al zwaar onder vuur lag, was eerder sergeant bij de landmacht en instructeur bij het Schoolbataljon in Ermelo en zou daar seksuele handelingen hebben verricht met twee soldates in opleiding, meldt RTL Nieuws, dat de uitspraak van de militaire strafkamer in Arnhem in bezit heeft.

Lucassen had volgens de militaire strafkamer zich onder meer schuldig gemaakt aan het zoenen en het hebben van seks met de soldates in opleiding. Daarmee maakte hij zich als ambtenaar schuldig aan het plegen van ontucht met een aan zijn gezag onderworpen persoon.

De PVV'er kreeg aanvankelijk twee weken voorwaardelijke militaire detentie opgelegd. In hoger beroep werd dat teruggebracht tot een week. De veroordeling van Lucassen maakte deel uit van een grote ontuchtzaak. Naast het Kamerlid stonden nog negen instructeurs terecht voor soortgelijke feiten. Ook in deze gevallen achtte de strafkamer de beschuldigingen bewezen.

Woensdag meldden Crimesite.nl en het tv-programma Uitgesproken Wakker Nederland dat Lucassen voormalige buurtgenoten in Haarlem jarenlang heeft geterroriseerd. Hij zou vrouwen hebben uitgescholden voor 'dikke zeug' en 'kankerhoer', emmers water over een bejaarde buurman hebben gegooid en hebben gedreigd zoutzuur over een echtpaar heen te gooien.

Vervolgens doken donderdag nieuwe beschuldigingen op. Zo zou hij vier jaar geleden een medewerker van een coffeeshop naar de keel zijn gevlogen.

Lucassen heeft het terroriseren van buurtgenoten ontkend. Er zou alleen sprake zijn geweest van een conflict over hondenpoep. PVV-leider Geert Wilders heeft een onderzoek naar de aantijgingen aangekondigd.