Meer aantijgingen tegen PVV'er Lucassen

Er zijn nieuwe beschuldigingen opgedoken tegen het woensdag in opspraak geraakte PVV-Kamerlid Eric Lucassen. Zo zou hij vier jaar geleden een medewerker van een coffeeshop naar de keel zijn gevlogen.

Lucassen had het idee dat de medewerker van een coffeeshop in Haarlem een oogje had op zijn vriendin. Zij werkte ook in de coffeeshop, waar Lucassen vaste klant zou zijn geweest. "Op zeker moment kwam hij rennend op me af om me een klap te verkopen. Hij vloog me aan", zegt de man, die inmiddels niet meer bij de coffeeshop werkt, op de website Crimesite.nl.

In 1996 zou Lucassen de auto van zijn toenmalige zwager hebben vernield. Aanleiding was volgens de ex-zwager een familieruzie.

Woensdag meldden Crimesite.nl en het tv-programma Uitgesproken Wakker Nederland dat Lucassen voormalige buurtgenoten in Haarlem jarenlang heeft geterroriseerd. Hij zou vrouwen hebben uitgescholden voor 'dikke zeug' en 'kankerhoer', emmers water over een bejaarde buurman hebben gegooid en hebben gedreigd zoutzuur over een echtpaar heen te gooien.

Lucassen heeft het terroriseren van buurtgenoten ontkend. Er zou alleen sprake zijn geweest van een conflict over hondenpoep. PVV-leider Geert Wilders heeft een onderzoek naar de aantijgingen aangekondigd.