Hooiveld: "Als ik speel pakt Celtic de titel"

Jos Hooiveld zit in een moeilijke fase bij Celtic. De Nederlandse verdediger zit steeds vaker op de bank, waardoor een basisplaats uit het zicht raakt.

Hooiveld heeft vandaag echter weer wat reden tot lachen, aangezien de 27-jarige Drent vanavond voor het eerst sinds maanden weer eens een basisplaats krijgt. Hooiveld raakte zijn basisplaats kwijt na de onthutsende uitschakeling tegen FC Utrecht. "Ik voelde dat de trainer (Neil Lennon, red.) de fouten in die met 4-0 verloren returnwedstrijd op mij afschoof en dat hij de spelers, die hij heeft gehaald, verdedigde."

"Toch kijk ik voornamelijk naar mezelf", zegt hij tegen RTV Drenthe. "Ik was niet geheel fit aan dit seizoen begonnen. In de voorbereiding had ik veel problemen met mijn hamstrings, waardoor ik nauwelijks kon spelen. Tegen Utrecht was ik dan ook niet topfit. Toch had ik het gevoel dat ik sneller weer een kans zou krijgen op eerherstel. Maar dat moment kwam maar niet."

"Wat vervelend was en me ook zwaar viel was het feit dat ik ineens van vaste waarde de vierde man werd in de pikorde, want naast Loovens en Masjtorovic werd ik ook gepasseerd door een hele jonge speler. Ik kwam op de tribune te zitten en dat was wel een hele moeilijke fase", vervolgt hij.

Aan een vertrek denkt Hooiveld echter niet. "Nee, ik vind het al geweldig om bij een club als Celtic te spelen. Als je mij dit vier jaar geleden had verteld, dan had ik het niet geloofd. Ik heb voorgenomen mezelf tijd te geven om het niveau aan te kunnen. Als ik speel pakken we de titel. Dat heb ik ook tegen de assistent-trainer gezegd."