Drogba: "Snel weer op niveau"

Chelsea-spits Didier Drogba verwacht snel weer op zijn topniveau te zijn. Maandag werd bij de Ivoriaan de ziekte malaria geconstateerd. Waarschijnlijk heeft de spits het opgelopen toen hij op vakantie was en loopt hij er al een maand mee rond. 

De 32-jarige spits is blij dat er eindelijk duidelijkheid is over zijn ziekte. "Als je niet precies weet wat de ziekte is en het wordt ook niet behandeld, dan is dat lastig. Soms kwam het voor dat ik wekenlang hoge koorts had. Maar vanaf nu zal het beter gaan."

"Nu we precies weten wat he is, kunnen we vooruitkijken", aldus Drogba. "Ik denk dat ik snel beter word en weer ga scoren voor Chelsea." Mede door zijn ziekte maakt Drogba een mindere maand door, sportief gezien. Hij scoorde pas een keer. "Natuurlijk wil ik graag scoren, maar omdat ik weet dat ik nog niet honderd procent fit ben, moet ik mezelf aanpassen aan het spel. Dat kan door een assist te geven of juist extra mee te verdedigen."

De coach van Chelsea, de Italiaan Carlo Ancelotti, heeft aangegeven dat Drogba woensdag in de basis staat tegen stadgenoot Fulham. "Didier heeft de behandeling gehad en is nu weer in orde. Hij zal snel weer in topconditie zijn."