Rossi rijdt eerste meters voor Ducati

Valentino Rossi heeft gisteren, twee dagen na zijn afscheid bij Yamaha, al zijn eerste ronden met een Ducati gereden. De negenvoudig wereldkampioen in de motorsport kwam tot in totaal 56 ronden en een achtste tijd op het circuit van Valencia. Wereldkampioen Jorge Lorenzo was de snelste van de dag.

Voor Rossi was het wel even wennen na zeven jaren Yamaha. Bij dat Japanse merk pakte hij vier van zijn zeven titels in de MotoGP. In zijn jongere jaren werd de Italiaan al kampioen in de 125 en 250 cc. Bij Ducati is Rossi nu kopman omdat Casey Stoner het Italiaanse merk inruilde voor Honda. Yamaha weigerde Rossi eerst te laten gaan, maar uiteindelijk kwam de toestemming voor de test in Valencia er toch voor The Doctor.

De algemeen directeur van het Ducati-team Filippo Preziosi was tevreden over de eerste dag met Rossi. "Het was een erg leuke dag. Valentino kwam meteen met positieve feedback en hij wist de machine stap voor stap aan te passen aan zijn eigen stijl. We moeten nog wel veel doen om de motor aan hem aan te passen, maar het is interessant om op die manier te werk te gaan."