Pastoor baalt van teleurstelling in Nijkerk

Excelsior Rotterdam pakte afgelopen weekend bijna een punt tegen landskampioen FC Twente, maar dinsdag ging het roemloos ten onder tegen Sparta Nijkerk.

Trainer Alex Pastoor baalt enorm van de uitschakeling in de KNVB beker. "We hebben geen seconde in de wedstrijd gezeten", sprak de Excelsior-coach na afloop tegen Eredivisie Live. "Alle ingrediënten die je in een voetbalwedstrijd hoort te stoppen, waren er niet. Dan kun je op een nederlaag als deze niet eens wat afdwingen."

Sparta Nijkerk, uitkomend in de Topklasse, maakte halverwege de tweede helft de winnende treffer (2-1). De bezoekers kregen daarna goede kansen om er een verlenging uit te slepen. "In de slotfase mis je drie behoorlijke kansen. Het had gekund om het qua resultaat recht te trekken, maar deze hele performance was voor ons allemaal een grote teleurstelling."

Excelsior staat komend weekend een zware wedstrijd te wachten. De ploeg van Pastoor moet zich namelijk in Eindhoven tegen PSV zien te herstellen van de bekeruitschakeling. De Rotterdammers staan slechts vijftiende in de Eredivisie met elf punten uit dertien wedstrijden.