Jans: "We hebben lijdzaam toegekeken"

Ron Jans is boos en teleurgesteld na de uitschakeling van sc Heerenveen in de KNVB beker. De Friezen verloren thuis met 0-2 van NAC Breda.

"Ik vind dat de club sc Heerenveen een topprestatie heeft geleverd door 20.000 kaartjes voor dit duel te verkopen, maar dat prikkelde blijkbaar niet genoeg voor de spelers. We hebben lijdzaam toegekeken hoe NAC hier voetbalde", reageert Jans op de officiële website. "Op een paar momenten na hebben we een heel slechte prestatie geleverd. Ik hoop dat we hier iets van leren."

NAC was vanaf het beginsignaal de betere ploeg, al scoorden de Brabanders pas in de tweede helft. "Zij waren agressiever en veel meer in beweging", vindt de coach van Heerenveen, dat enkele keren pech had in de afronding. "Het zat op momenten niet mee, maar het was hopen tegen beter weten in. We verdienden ook niet meer."

Zondag mag Heerenveen zich proberen te herstellen van de uitschakeling in de beker. De Friezen staat een zware uitwedstrijd tegen Feyenoord te wachten. Heerenveen staat nu negende op de ranglijst met negentien punten. Feyenoord heeft er twaalf en staat veertiende.