Homofobe islam-rappers naar Melkweg

Het COC gaat bezwaar aantekenen bij de Melkweg. Daar treedt donderdag de Amerikaanse hiphopformatie Jedi Mind Tricks op. De rappers zijn omstreden vanwege hun expliciete anti-homoteksten.

In het nummer Me Ne Shalto rappen ze bijvoorbeeld "Listen I 'aint gonna play no more. Beat a faggit till he 'aint fucking gay no more."

COC-voorzitter Dennis Boutkan vindt het absurd dat de Melkweg een podium biedt aan de groep. "Wij gaan bij de Melkweg bezwaar aantekenen tegen het optreden. Deze groep verheerlijkt geweld tegen homo’s. Deze act spreekt net de jongeren aan die we hierover juist positief zouden moeten benaderen."

Jedi Mind Tricks is een trio uit Philadelphia. Met name de tot de islam bekeerde voorman Vinnie Paz keerde zich in zijn raps nogal eens tegen homo's. In interviews heeft hij aangegeven dat het om onschuldige straattaal gaat.

Programmeur Edwin van Andel van de Melkweg geeft in De Pers toe dat de rappers weliswaar "geen subtiele" jongens zijn, maar dat de Melkweg "als progressieve culturele instelling verplicht is om het recht op vrijheid van meningsuiting zwaar te laten wegen".