Wilders: Leers moet meer ruggengraat tonen

PVV-leider Geert Wilders uit felle kritiek op een optreden van minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel in Brussel over de visumplicht van Albanezen en en Bosniërs. Wilders noemt het optreden 'uitermate zwak'. Hij vindt dat Leers te weinig ruggengraat heeft getoond.

Leers stemde maandag in Brussel voor opheffing van de visumplicht voor Albanezen en Bosniërs, zo schrijft de Volkskrant. Nederland wil eigenlijk niet dat Albanezen en Bosniërs vrij naar EU-landen kunnen reizen, maar Leers kon naar eigen zeggen niet tegen stemmen. Volgens hem was het voorstel al rond voor hij arriveerde.

Leers stelt dat zijn verzet toch zou zijn weggestemd. Hij koos er daarom voor de schade te beperken. Door voor te stemmen, komt er een noodremprocedure voor het geval Albanezen en Bosniër zich hier massaal vestigen. In dat geval wordt de visumplicht opnieuw ingevoerd.

Wilders vindt dat Leers tegen had moeten stemmen. Volgens hem zit er in Nederland niemand op open grenzen te wachten. Hij zegt te hopen dat Leers in het vervolg wat meer ruggengraat toont en hem te zullen afrekenen op resultaten.


Wilders heeft felle kritiek op minister Leers (Foto: Novum)