Verbeek spreekt over scorebordjournalistiek

Co Adriaanse introduceerde ooit de term 'scorebordjournalistiek'. De huidige AZ-trainer, Gert-Jan Verbeek, haalde het begrip gisteren maar weer eens uit de kast.

Graziano Pellè was tegen Vitesse goed voor zijn vierde treffer in de laatste vier duels. Telkens scoorde hij als invaller. Hoort de Italiaan niet in de basis? "Een voorganger van mij had het over scorebordjournalistiek. Laat ik het daar ook maar bij houden", antwoordde Verbeek in De Telegraaf op die vraag.

Verbeek wisselde zondag Jonathas, die teleurstelde. "Hij won niet één duel en kon geen bal vasthouden. Dat neem ik hem niet kwalijk, maar als trainer moet ik dan handelen, anders komt de teamprestatie in gevaar. Hij heeft veel gespeeld, krijgt mooie leermomenten, maar heeft te weinig rust gekregen."

AZ leverde in de slotminuut twee punten in toen Ismaïl Aissati gelijkmaakte. Verbeek: "Na de 0-1 gaven we de controle weg. Dat kwam door de wissel van Stijn Schaars, van wie we voor rust dachten dat hij zijn neus gebroken had. Op het laatst kwamen we niet meer aan voetballen toe en dan roep je het onheil over jezelf af met die comedy capers-situaties."