Suárez: "Titel wordt nu moeilijk voor ons"

Luis Suárez raakt met Ajax door een thuisnederlaag tegen ADO Den Haag verder achterop bij koploper FC Twente nummer twee PSV. Ajax kon in de afgelopen weken niet imponeren en verloor zondagmiddag voor de tweede keer in eigen huis. Nadat eerder FC Utrecht te sterk was voor de Amsterdammers, wist ook ADO te profiteren van de matige vorm van de ploeg van Martin Jol. Aanvoerder Suárez weet niet hoe Ajax in de huidige vorm terecht is gekomen.

"Wij speelden zo slecht", zei de Uruguayaan tegen Eredivisie Live. "Ik weet niet wat het probleem van ons is, maar wij kunnen niet alle wedstrijden goed spelen. Zoveel domme foutjes. Tegen Utrecht verliezen, vandaag ook, en dat is zo slecht voor het elftal", aldus de spits. Suarez weet dat de achterstand op de concurrentie verder oploopt.

"We zijn niet honderd procent weg van de titel, maar FC Twente en PSV zijn sterk en het is nu moeilijk voor ons. Ons doel is altijd om te winnen, maar soms kan dat niet", besluit Suárez, die halverwege oktober zijn laatste doelpunt maakte voor Ajax. De achterstand van de Amsterdamers op koploper Twente is inmiddels vier punten.