De Jong: "Prioriteit bij natuurijs"

Bob de Jong won vandaag op indrukwekkende wijze de tien kilometer op de Nederlandse kampioenschappen per afstand. Toch zal hij zich dit seizoen niet alleen op de langebaan richten.

De Jong traint dit seizoen mee met de marathonrijders van de BAM ploeg, die dit weekend de vijf en tien kilometer domineerden. "Ik wil dit seizoen heel hard op een 400 meterbaan schaatsen. Maar zodra het gaat vriezen, mag die baan best wat langer worden. Ook al is er dan een WK, dan rijd ik op natuurijs," aldus de Jong.

Bob de Vries, ploeggenoot van De Jong, werd afgelopen vrijdag al kampioen op de vijf kilometer en werd vandaag op de tien kilometer tweede. "Het valt dit weekeinde allemaal op zijn plaats voor ons", reageerde De Vries. "Maar eerlijk gezegd overtreft dit wel onze verwachtingen. Het hele podium is weer groen, maar nu wel een andere tint groen dan dat van TVM."

Dat hij vandaag op tien kilometer werd geklopt door De Jong kon zijn humeur niet verpesten. "Ik rijd hier een dik persoonlijk record, dus ik ben heel tevreden”, sprak De Vries. "Bob schaatste de afgelopen tijd al heel sterk, dus ik had dit zien aankomen. Hij is de verdiende winnaar."