Rutten: "Rode kaart Reis zwaar bestraft"

Fred Rutten zag PSV vanmiddag met de hakken over de sloot van FC Utrecht winnen (2-1). De formatie uit Eindhoven speelde een uur lang met tien man, omdat Jonathan Reis na een half uur met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. Toch was de oefenmeester van de ploeg uit de Lichtstad content met het geboekte resultaat.

"We speelden een uur lang met tien man en dan kan het altijd gebeuren dat een bal verkeerd valt," aldus Rutten tegenover de camera van Eredivisie Live. "Ik ben in elk geval wel blij met de wijze, waarop de ploeg heeft gespeeld. In de eerste helft waren we de bovenliggende partij en kregen zelfs een paar kansen, die we helaas niet af wisten te maken. In de tweede helft was het vooral overleven, zeker als je met tien man staat, maar je krijgt altijd nog een paar kansen. Als we die goed uit hadden gespeeld, dan hadden we nog twee goals kunnen maken."

Na een half uur moest PSV met tien man verder, vanwege de rode kaart van Reis. Rutten kon zich niet helemaal vinden in de visie van de arbiter van dienst, Jan Wegereef. "Ik kan niet zeggen dat het een slaande beweging is, maar dat hij uit zelfbescherming op deze wijze de lucht in gaat. Het is in mijn ogen zwaar bestraft. De scheidsrechter bepaalt de kaart, maar ik zie het in een iets anders perspectief."

De verwachting is overigens dat PSV tegen de straf, die de Nederlandse voetbalbond (KNVB) mogelijk zal opleggen, in beroep gaat. "Wij gaan de beelden ook bestuderen en zullen dan zien wat er uitkomt, maar mijn eerste gevoel zegt dat we tegen de straf in beroep gaan."

Rutten was in elk geval tevreden met het spel van PSV, maar zag hier en daar ook nog wel verbeterpunten. "Je kon aan het team zien dat we hier wilden winnen. En dat vind ik een heel mooi gevoel. We hebben dat in fasen op een volwassen manier gedaan, maar in sommige gevallen hadden we de bal ook meer kunnen hebben."