Versla het kwade ei in de Flipnote-competitie

Nintendo heeft de Flipnote Monsters Competition opgestart. In de competitie werkt Nintendo samen met de illustrator Andrew Rae, lid van de Peepshow Collective in Engeland. De competitie is exclusief voor mensen met een DSi of DSi XL en je zal het gratis programma Flipnote moeten gebruiken om mee te doen.

Flipnote is een gratis teken/animatie programma dat op de DSi te vinden is. Rae heeft met het programma Flipnote een karakter gemaakt, Bad Egg, en jij als deelnemer moet een monster maken dat Bad Egg kan verslaan. Bad Egg is niet zomaar een eitje van want hij heeft een superkracht waar zijn schaal breekt en een hagedis tevoorschijn komt. De hagedis is nog krachtiger en heeft meer bereik maar gelukkig heeft Bad Egg ook een zwak punt. Voordat Bad Egg zijn superkracht kan gebruiken zal hij een korte periode stil moeten zitten.

Andrew Rae zal uit alle inzendingen vier monsters kiezen en die tegenelkaar laten opnemen. De uiteindelijke winnaar mag het opnemen tegen Bad Egg in een éénmalig animatie-filmpje van 90 seconden dat gemaakt is door Andrew Rae. De competitie stopt op 21 november en de winnaars zullen vlak voor kerst bekend gemaakt worden.

Om mee te doen zal je zelf een monster moeten tekenen, als je wilt kan je animaties toevoegen maar dit is niet verplicht. Ben je benieuwd en wil je weten hoe je mee kan doen en je monster kan uploaden? Bekijk dan alle regels hier en bekijk hieronder nog een filmpje over hoe Badd Egg tot stand is gekomen.