Gaikai: 'Televisies klaar voor stream-gaming'

Volgens Gaikai CEO David Perry zijn televisie-fabrikanten 'hongerig naar games'. Volgens hem zijn ze naarstig op zoek naar uniciteit in een wereld waar alle producten hetzelfde aanbieden. Gaikai biedt een streamingservice, waar games via servers direct speelbaar zijn via het televisiescherm, zonder tussenapparaatje.

Volgens Perry stoppen TV-makers niet voor niets ethernet aansluitingen in hun producten. Ze zijn niet bereid om octocore-processors en dikke videokaarten in hun TV's te verwerken, maar willen wel een graantje meepikken van de games-business. Volgens Perry is de enige manier om dat te doen een kanaal aanbieden dat een stream-gaming service kan ondersteunen.

Gaikai beweert dat die optie vandaag de dag al mogelijk is, mede door de ethernetpoort op nieuwe televisies. Ze hebben achter de schermen al live demonstraties uitgevoerd waar World of Warcraft op Xbox 360, Facebook, iPad en laptops draaide - gestreamed van servers. Volgens Perry willen gamers net als televisiekijkers ook games-on-demand, en met streaming zou het gebruik van meerdere platforms een groot voordeel zijn.

Het strijdtoneel is ondertussen bepaald, want concurrent OnLive hijgt eveneens in Gaikais nek. De streaming-gameservice is van de grond gekomen in de VS, en werkt momenteel aan grote releases in Groot-Brittannië en België. We hebben OnLive zelf al een keer kunnen proberen, en Borderlands op een Macbook Pro via een Wireless internet aansluiting had 'maar' 200ms vertraging. We kunnen niets anders zeggen dat streaming games een veelbelovende ontwikkeling zal worden.

 Onlive Mac
Gaikai's concurrent OnLive @ work