'Topjaar' voor Blizzard door WoW en SC2

Volgens Blizzard-baas Mike Morhaime zou 2010 een topjaar voor niet alleen Blizzard zelf zijn, maar ook voor World of Warcraft - en dat nog voordat de uitbreiding Cataclysm is gereleased. 'Onze verkoop is 2009 al voorbijgestreefd' - vertelde hij investeerders vorige week. Exacte cijfers gaf hij echter niet.

Een van de redenen dat World of Warcraft nog steeds een drakenaandeel in MMO-land heeft, is te danken aan de release van Wrath of The Lich King in China. Het heeft het globale aantal spelers voorbij de 12 miljoen geholpen. Met de op handen zijnde release van Cataclysm hopen ze nog meer spelers, vooral degene die ondertussen zijn gestopt, aan te trekken. Ze beweren dat Cataclysm een hogere replayability-waarde heeft dan andere uitbreidingen.

Niet alleen WoW is van grote waarde gebleken, ook StarCraft 2 heeft niet zonder verrassing keihard kunnen knallen. Volgens Morhaime zou de verkoop van SC2 in de eerste week bijna evenveel verkocht hebben als World of Warcraft in één jaar. 'Dit is een uitstekende basis voor toekomstige uitbreidingen.' - aldus de Blizzard-baas.

Wow Cataclysm

De expansion voor WoW komt in december uit.