Opnieuw brand in parkeergarage in Haarlem

Bij een brand in een parkeergarage in Haarlem zijn zondagochtend zeker zeven auto's uitgebrand. De brandweer verwacht dat door rook- en waterschade meer auto's beschadigd zijn. Het is de tweede keer in korte tijd dat in een parkeergarage in Haarlem een brand woedt.

De brand in de half open parkeergarage aan de Spaarnoogstraat werd rond 04.45 uur ontdekt. Voor de zekerheid werden 48 woningen in een bovenliggend appartementencomplex ontruimd. De bewoners zijn opgevangen op een politiebureau. Er zijn geen gewonden gevallen.

Het sein brand meester werd even voor 05.15 uur gegeven. De geëvacueerde bewoners kunnen nog niet terug naar huis omdat de brandweer eerst na wil gaan of er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Twee weken geleden woedde een grote brand in een parkeergarage aan de Damstraat. Waarschijnlijk zijn alle 275 auto's in die garage bij die brand beschadigd of verwoest. De politie vermoedt dat die brand is ontstaan door een technisch mankement in een auto. De oorzaak van de brand van zondagochtend wordt nog onderzocht.