Been: "Punten kunnen voor rust zorgen"

Feyenoord wil in de komende twee weken proberen de gang naar het linkerrijtje te maken. De Rotterdammers spelen in die periode namelijk twee keer thuis tegen respectievelijk Roda JC Kerkrade en sc Heerenveen. Volgens trainer Mario Been staat er veel op het spel.

"Beide duels moeten wij winnen," was de duidelijke taal van Been. "Daar moeten we niet voor weglopen. Zeker Roda is bezig aan een indrukwekkende serie, maar wij zijn ook vol vertrouwen. Voor de beker hadden we Roda eigenlijk al moeten verslaan."

Feyenoord slaagde er echter niet in om Roda JC Kerkrade over de knie te leggen. Mocht de club uit Rotterdam-Zuid komend weekend wel van de Limburgers winnen, dan zou dat mogelijk een gunstige uitwerking op de groep kunnen hebben. "Alleen door punten te pakken komen we uit deze situatie en wordt het rustiger rond de club," aldus Been. "Ook voor de ploeg zou dat goed zijn. De jongens doen hun stinkende best om het tij te keren."

De trainer besloot met de woorden dat Feyenoord vooral moet profiteren van het diepe spel van de Limburgers. "Roda speelt met veel diepgaande middenvelders, waardoor ik denk dat er voor ons kansen liggen in de omschakeling. Wijnaldum moet daar een aantal keer gebruik van kunnen maken."