FOK! tv-tip: Great Migrations

National Geographic Channels Great Migrations geeft een compleet nieuwe betekenis aan het begrip 'bewegen'. De zevendelige serie gaat zondag 7 november om 21.00 uur in première in de Benelux en vertelt ontzagwekkende verhalen over talrijke diersoorten en hun bewegingen over de aarde.

De door Jeroen Krabbé ingesproken en in high-definition gefilmde serie is het omvangrijkste project uit de geschiedenis van de National Geographic Society. Voor de serie is bijna drie jaar gefilmd en het team heeft zo'n 670.000 kilometer gereisd over alle zeven continenten. De serie zal wereldwijd in 166 landen en 34 talen te zien zijn en bereikt daarmee 330 miljoen huishoudens.

Crossmediaal

Great Migrations gaat echter verder dan alleen televisie. De serie zal een heel spectrum van National Geographic-platforms bestrijken. Te denken valt aan tijdschriftartikelen, kalenders, DVD's, toepassingen voor smartphones, spellen, lezingen, tentoonstellingen, etc.

Naast vier uur vertoning van de dierenmigraties, is er ook aandacht voor een special over het wetenschappelijk onderzoek naar deze migraties, een achter-de-schermen-special over de technologieën en passie die nodig waren om de serie te maken en een visueel concert bestaande uit beelden, ondersteund met originele muziek.

Kwetsbaar bestaan

De serie toont nooit eerder vastgelegd gedrag van dieren, nieuwe inzichten en een gedetailleerd verslag van diverse dierenmigraties. Onder andere zebra's in Botswana, olifanten in Mali, trekmieren in Costa Rica en witte haaien uit de Stille Oceaan passeren de revue. Met geavanceerde technologie wisten de makers van de documentaire bovendien de reizen van microscopisch klein plankton en doorzichtige kwallen vast te leggen.

Door de beelden krijgen kijkers een indruk van het kwetsbare bestaan en de zoektocht naar overleving in het dierenrijk. Move as millions. Survive as one.