Jarige René Froger ereburger van Amsterdam

René Froger is benoemd tot ereburger van de stad Amsterdam. De zanger, die in de hoofdstad werd geboren, heeft vrijdag het Ereteken van Verdienste ontvangen uit handen van de locoburgemeester, wethouder Gehrels.

"Je kunt de jongen uit de stad halen maar de stad nooit uit de jongen", sprak Gehrels tijdens de uitreiking. Froger, die niet meer woont in zijn geboortestad, krijgt de onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor de stad Amsterdam en mag zich van nu af aan ereburger van zijn geliefde stad noemen. Deze eer viel eerder ten deel aan onder anderen André Hazes, Manke Nelis en Willeke Alberti.

Froger bevindt zich momenteel in een 'rollercoaster', zoals hij het zelf noemt. De zanger, die vrijdag Abraham ziet, wordt al de hele week in het zonnetje gezet. Dinsdag vond ter ere van zijn vijftigste verjaardag een concert plaats in Koninklijk Theater Carré. Donderdag ontving hij een Lifetime Achieve Award en vrijdag werd hij - naast zijn benoeming - getrakteerd op een rondvaart door de Amsterdamse grachten.


Vanaf vandaag ereburger in Amsterdam (Foto: Novum)