DICE kondigt Battlefield: Play4Free aan

Nu we het toch over Battlefield hebben - Weet je nog dat EA een 'nieuwe Battlefield' zou gaan aankondigen vandaag? De kogel is door de kerk. Het gaat Battlefield: Play4Free heten, en is dus -verrassing- gratis om te spelen. De engine van Battlefield 2 is uitgebreid en verbeterd om dit te bewerkstelligen.

Easy, een afdeling van DICE en makers van Battlefield Heroes, hebben de touwtjes stevig in handen. Met Battlefield: Play4Free hebben ze de cartoony stijl van Battlefield Heroes ingeruild voor de serieuze actie van Battlefield 2. Het combineert voertuiggevechten (16 maar liefst, inclusief vliegtuigen) met de wapens en klassen van BF: Bad Company 2.

Je kunt stijgen in rang en via een microtransactiesysteem kleine esthetische upgrades kopen. Of de wapens die je kan kopen ook een voordeel geven blijft nog de vraag. Ook zullen er speciale awards zijn voor spelers die een bepaalde rang bereiken voor gebruik in games als BF3. Opvallend hierbij is dat DICE het niet kan laten om constant Battlefield 3 te noemen, terwijl de game niet eens formeel is aangekondigd.

Momenteel zijn de Closed Beta-inschrijvingen voor BF: P4F begonnen. Klik hier om je in te schrijven. Kijk hieronder voor een trailer. De game moet in 2011 uitkomen.