[EL] Uitslag Steaua Boekarest - FC Utrecht

Vanavond mocht FC Utrecht tijdens de vierde speelronde van de groepsfase in de Europa League op bezoek bij Steaua Boekarest. In eigen huis eindigde de wedstrijd nog in 1-1, maar in Roemenië verloor de ploeg van trainer Ton du Chatinier met 3-1. Hieronder het verslag + karakteristieken.

De Utrechtse ploeg werd al in de eerste minuut wakkergeschud. Steaua-aanvaller Surdu vuurde een schot op het doel van Vorm, maar hij redde knap. De Domstedelingen waren van slagen dit was in het spel te zien. Naarmate de eerste helft vorderde ging ook Utrecht op zoek naar de openingstreffer. Toch was het Steaua dat op voorsprong kwam. Gardos kopte een bal vanuit een corner op doel en Vorm stopte de bal. De keeper lag volgens de arbitrage echter met de bal achter de doellijn en keurde het doelpunt goed. Lang duurde de voorsprong van de Roemeense ploeg niet. Mertens schoot een vrije trap prachtig in de kruising.

In de tweede helft zocht Utrecht direct naar de voorsprong. Demouge en Wuytens waren hier erg dichtbij, maar zij wisten de kansen niet te verzilveren. Korte tijd later keken de Utrechters tegen een 3-1 achterstand aan. Stancu wist in een tijdsbestek van twee minuten tweemaal te scoren. Beide keren ging de verdediging van Utrecht niet vrijuit. De ploeg van Du Chatinier ging nog wel op jacht naar de aansluitingstreffer, maar tot grote kansen kwam dit niet meer. Mertens kwam na een combinatie met Demouge nog wel alleen voor keeper Tatarusanu, maar de doelman van Steaua hield zijn doel verder schoon. Door de nederlaag staat Utrecht na deze speelronde in Groep K op de laatste plaats.