Slop stuurde Suárez terug naar uitvak Ajax

Luis Suárez bedankte op aandringen van financieel directeur Jeroen Slop alsnog de meegereisde Ajax-fans na de nederlaag tegen Auxerre. Suárez, terleurgesteld na de 2-1 nederlaag, slenterde na het laatste fluitsignaal naar het uitvak.

De spits kreeg daar niet de gewenste reactie van het Amsterdamse publiek, waarna hij boos de kleedkamer opzocht. In de catacomben drong Slop erop aan om alsnog de meegereisde supporters te bedanken.

"Dat hij dat deed was groots en het werd door de supporters gewaardeerd", vertelt Slop in De Telegraaf. "Hij ging alsnog met applaus weg." Suárez kwam woensdag niet tot scoren in Auxerre, waar Ajax onnodig drie punten inleverde. Het enige Amsterdamse doelpunt kwam op naam van Toby Alderweireld, die scoorde uit een hoekschop van Suárez.

Ajax heeft na vier groepsduels vier punten in de Champions League. Auxerre staat door de zege één punt daar achter. Real Madrid, dat in Milaan een punt pakte tegen AC Milan, heeft er tien en is al zeker van een plek in de volgende ronde. Milan is dat met vijf punten nog niet.