[CL] Uitslag AJ Auxerre - AFC Ajax

Ajax heeft zijn vierde poulewedstrijd in de Champions League verloren. In Frankrijk was AJ Auxerre met 2-1 te sterk.

Ajax, dat twee weken geleden de thuiswedstrijd met 2-1 won, was voorafgaand aan het duel de favoriet. De Amsterdammers begonnen nog wel redelijk, maar al snel was de wedstrijd volledig in handen van Auxerre. Die profiteerden daar snel van en kwamen binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong. Sammaritano scoorde nadat zijn schot door Jan Vertonghen van richting werd veranderd.

Ook na de goal was Auxerre de betere ploeg, en kreeg verschillende kansen om de voorsprong te vergroten. Dit gebeurde echter niet waardoor de ruststand 1-0 bleef. In de tweede helft wisselde Ajax Enoh voor Siem de Jong en dit leek een positief effect te hebben. Het tempo ging omhoog, de combinaties liepen beter en Ajax nam het initiatief over. Dit resulteerde in verschillende kansen. Suarez kopte op de lat en een kopbal van Lindgren werd van de lijn gehaald. De derde kopbal was wel raak, Alderweireld scoorde uit een corner.

Auxerre ging daarna weer actief op zoek naar de voorsprong en kreeg al direct kansen. Sammaritano miste een grote kans, maar iets later was het wel raak. Langil scoorde en bracht de thuisploeg wederom op voorsprong. De klap kwam Ajax niet meer te boven en moet daardoor nu een dure nederlaag slikken.