Berlusconi informeert bij Del Piero over transfer

Silvio Berlusconi maakt er geen geheim van dat hij in januari een topaankoop wil doen bij AC Milan. De clubeigenaar wil Alessandro Del Piero binnenhalen.

AC Milan kreeg afgelopen weekend Juventus op bezoek. Mede door een treffer van Del Piero gingen de bezoekers met drie punten weer terug naar Turijn. "Ik ben naar hun kleedkamer gegaan om iedereen te feliciteren, behalve Del Piero. Hem heb ik gevraagd of hij voor AC Milan wil gaan spelen", aldus Berlusconi tegen persbureau Agi.

Berlusconi is goed op de hoogte van de situatie van de sterspeler van Juve. "Ik zei tegen hem dat ik weet dat zijn contract afloopt. Del Piero is een uitzonderlijke kampioen. Ik wil graag dat hij zijn carrière beëindigt bij AC Milan." De 35-jarige Italiaan begon zijn loopbaan in de Serie B bij Calcio Padova en sinds 1993 draagt hij het shirt van Juventus.

Door de nederlaag tegen Juve staat AC Milan na negen speelronden vijf punten achter op koploper Lazio. "We speelden tegen Juventus goed, maar zij hebben ook een heel goed team. En één hele goede speler", vindt Berlusconi.