'Ajax wil komende zomer Theo Janssen halen'

Volgens het Algemeen Dagblad zou Ajax komende zomer een poging willen wagen om Theo Janssen los te weken bij FC Twente. De middenvelder wordt in Amsterdam gezien als de ideale linkspoot die de selectie hard nodig heeft.

Trainer Martin Jol heeft in zijn selectie vooral veel rechtspoten voor op het middenveld. Urby Emanuelson is wel linksbenig, maar hij werd voornamelijk op de positie linksachter of linksvoor gebruikt. Bovendien ziet het er naar uit dat hij Ajax komende zomer transfervrij zal verlaten.

Janssen heeft bij FC Twente nog een contract tot 2014, maar hij gaf in een eerder stadium al aan graag een stap te willen maken naar een andere club. De voorkeur van de international zou in eerste instantie gaan naar een buitenlandse club.

Daardoor zal het voor Ajax lastig worden om Janssen aan te kunnen trekken. Tevens ziet het er niet naar uit dat de Amsterdamse ploeg kan voldoen aan het transferbedrag, mits er een gelimiteerde transfersom is opgenomen in het contract van Janssen.

In 2009 kon Ajax op deze manier Rob Wielaert voor 3,1 miljoen euro overnemen van FC Twente. Janssen verlengde afgelopen zomer na moeizame onderhandelingen zijn contract onlangs tot 2014.