Toyota: "Geen spijt van vertrek uit F1"

Toyota Motorsport GmbH heeft er geen spijt van dat het de Formule 1-activiteiten gestaakt heeft. Het raceteam is omgevormd in een engineersbedrijf dat voor vele partijen werkzaam is. Zo werd een F1-bolide geleverd aan Pirelli, werden elektrische racewagens gebouwd en lopen er vele high tech-projecten voor de autoindustrie.

Het hoofd bedrijfsontwikkeling van TMG Jens Marquardt is tevreden over 2010. "Dit jaar is voor ons een doorbraak geweest. We hadden in november 2009 vele uitdagingen omdat onze deelname in de Formule 1 beëindigd werd, maar we zijn ze met veel moed en optimisme tegemoet getreden. Ons harde werken werpt nu zijn vruchten af, dus we kunnen met tevredenheid terugkijken op de laatste twaalf maanden."

Ook het hoofd chassis enginering Pascal Vasselon is tevreden. "De deelname aan de Formule 1 heeft er voor gezorgd dat we een faciliteit hebben waarin alle gereedschappen voor het ontwikkelen voor zaken in de autoindustrie aanwezig zijn, alsmede een groep hoogopgeleide engineers die er het maximale uithalen."

"Het is ongelofelijk om de reactie te zien van ervaren engineers die voor het eerst onze faciliteiten bezoeken en dat ze begrijpen wat voor processen we hier allemaal uit kunnen voeren," gaat Vasselon verder. "Het engineren in de Formule 1 is een grote specialisatie, maar de klanten die wij hebben zijn erg onder de indruk van de reikwijdte van onze kennis en van de grote variëteit in beschikbare apparatuur."