Hulpsinterklazen zijn in trek

De goedheiligman is nog niet eens in het land, maar wie voor het weekend van 5 december nog een hulpsinterklaas wil bestellen, moet snel zijn. De agenda van de meeste hulpsinterklazen begint aardig vol te raken. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende sinterklaascentrales.

Bij Sint Nicolaas Centrale Nederland in Den Helder zijn tot nu toe meer boekingen binnengekomen dan vorig jaar. "Maar er is nog wel wat ruimte", zegt een woordvoerder. De centrale stuurt in het weekend van 5 december twaalf hulpsinterklazen op pad. De Sinterklaascentrale Amsterdam, die naast de hoofdstad opereert in onder meer Diemen, Zaandam en Purmerend, heeft iets minder aanvragen voor hulpsinterklazen dan vorig jaar, maar verwacht de komende weken nog tientallen boekingen. De centrale heeft dertig hulpsinterklazen beschikbaar om op bezoek te gaan bij scholen, bedrijven en gezinnen.

Ook in Friesland hebben de helpers van de goedheiligman het drukker dan vorig jaar. De twee hulpsinterklazen van Sinterklaascentrale Harlingen bezoeken in het Sinterklaasweekend tientallen adressen in en rond de Friese plaats, staat nu al vast.