Randy Quaid weer niet in rechtbank

Randy Quaid en zijn vrouw hebben verstek laten gaan bij hun hoorzitting. De acteur en zijn echtgenoot Evi moesten dinsdagochtend voorkomen voor vandalisme in de Verenigde Staten. Twee weken geleden kwam het koppel ook al niet opdagen in de rechtbank.

Volgens de advocaat van Quaid verblijft de acteur momenteel in Canada en mag hij het land pas verlaten na een hoorzitting van de immigratiedienst op 8 november. De rechter bepaalde dat Evi geen geldige reden had om zich niet te melden en vaardigde daarom een arrestatiebevel uit voor haar.

Randy en Evi Quaid worden in hun thuisland Amerika verdacht van vandalisme. Toen ze twee weken geleden niet kwamen opdagen voor de rechter, bleken ze naar Canada te zijn vertrokken om daar naar eigen zeggen een nieuw leven op te bouwen. Daar werden ze gearresteerd, omdat ze buiten Canada worden verdacht van een misdrijf, en gesommeerd naar de zitting van dinsdag te komen.

Evi Quaid mag zich wel vestigen in Canada, omdat haar vader geboren is in het land. Of haar echtgenoot ook toestemming van de immigratiedienst krijgt is nog maar de vraag. De 60-jarige acteur moet zich 16 november melden bij de rechter in de Verenigde Staten.


Randy Quaid liet weer verstek gaan bij rechtbank (Foto: Novum)