[K1] Protest tegen Schilt afgewezen

Sem Schilt zal op 11 december gewoon zijn titel bij de K-1 World Grand Prix Final in Japan kunnen verdedigen. Het management van Hesdy Gerges had protest aangetekend tegen de deelname van de Nederlander, maar dat is door de Japanse organisatie afgewezen.

Gerges diende het protest in omdat Schilt begin oktober tijdens de kwalificatiedag voor het eindtoernooi tegen hem met een ingetapet been vocht en eiste hiervoor diskwalificatie. De organisatie erkent dat de viervoudig wereldkampioen tegen de regels in is gegaan, maar deelde alleen maar een officiële waarschuwing uit. Dat het kamp van Gerges ook de uitslag van de partij betwiste doet er nu niet meer toe.

"Met de uitslag van het protest was ik helemaal niet bezig. Ik ben hard aan het trainen en richt me op mijn volgende partij," zei Schilt gisteravond toen hij hoorde wat de organisatie besloten had.

Voor enkele scheidsrechters had het protest wel gevolgen, want de scheidsrechter die de ringarts niet ingeschakeld had is zes maanden geschorst, terwijl een andere de helft van een maandsalaris in mag leveren. Gerges heeft wel baat gehad bij zijn protest, want hij mag op 11 december uit gaan komen in een reservepartij. "Hesdy vecht dus wel op 11 december in Tokio. Dat hebben we in ieder geval eraan overgehouden," zei Simon Rutz uit het kamp Gerdes.