Public Enemy-fans betalen nieuw album

Public Enemy is er deze keer wel in geslaagd genoeg geld bij elkaar te krijgen voor een nieuw album. De hiphopformatie deed vorig jaar een mislukte poging om via Sellaband de benodigde middelen bij elkaar te sprokkelen.

Via de site van Sellaband konden fans 'aandelen' kopen van 25 dollar om de nieuwe plaat van Public Enemy te financieren. "Dit is een geweldig moment", schrijft de Amerikaanse groep op de website van Sellaband. "We hebben dit allemaal aan onze fans te danken."

"Het was een lastig en moeizaam proces", leggen de bandleden van Public Enemy uit. "We kregen in het begin veel media-aandacht en kritiek maar uiteindelijk maakten we een eindspurt."

De bandleden van Public Enemy hebben de hoop op een nieuwe plaat nooit opgegeven. "We zijn altijd blijven geloven in onszelf en in onze fans. Samen gaan we dit vieren."

Chuck D, Flavor Flav en de rest van de bandleden hebben in totaal 59.000 euro opgehaald. Hun nieuwe plaat wordt de opvolger van 'How You Sell Soul to a Soulless People Who Sold Their Soul?' uit 2007.

Ook Nederlandse artiesten maken gebruik van de fansite. Zo financierde Hind haar album Crosspop, dat in oktober uitkwam, met behulp van Sellaband.

Voor wie Public Enemy niet kent, hier een filmpje (wmv).


Fans betalen nieuw album Public Enemy (Foto: Novum)