Hells Angels willen negen ton van gemeente

De Amsterdamse Hells Angels zijn bereid om hun clubhuis te verlaten als de gemeente negen ton overmaakt. De gemeente wil echter niet meer dan vier ton betalen aan de motorclub. Dat melden Angels-voorzitter Harold Böhne en president Daniel Uneputty tegenover de lokale omroep AT5.

Het clubhuis Angels Place en de omliggende grond aan de H.J.E. Wenckebachweg zijn al jaren de inzet van een juridisch steekspel. De gemeente wil dat op het terrein woningen en kantoren verrijzen, maar de Hells Angels weigeren te vertrekken.

De compensatie geldt alleen voor het gebied van 590 vierkante meter waar het clubhuis op staat. Deze grond werd eind jaren zeventig door de gemeente aan de Angels gegeven.

Door de jaren heen heeft de motorclub steeds verder uitgebreid. In juni moesten de Angels het terrein van 4400 vierkante meter rondom hun clubhuis bij de Bijlmerbajes opleveren nadat het hof, in navolging van de rechtbank, oordeelde dat ze moesten vertrekken. De Angels blijven echter zitten.

De gemeente is al een aantal maanden bezig met het voorbereiden van een ontruiming, maar is nog niet in actie gekomen. "Er wordt aan gewerkt", zei een woordvoerder dinsdag.


Het gewraakte clubhuis (Foto: Novum)