Voorlopig geen prijsverlaging Nintendo Wii

De Nintendo Wii wordt dit jaar niet in prijs verlaagd. "Ik zeg niet dat een prijsverlaging ondenkbaar is, maar voorlopig staat het niet op onze agenda," verklaarde Nintendo-directeur Satoru Iwata tegen het Amerikaanse persbureau Associated Press.

Iwata hoopt consumenten met behulp van lokkertjes, zoals de rode Nintendo Wii-bundel met New Super Mario Bros en Wii Motion Plus, over de streep te trekken. "Iedereen die een Nintendo Wii wilde hebben, heeft de console al gekocht. Nu moeten we degenen bereiken nog twijfelen en daar kunnen gratis extra's goed bij helpen."

Nintendo heeft de verkoop van de Nintendo DS en Nintendo Wii in de afgelopen zes maanden drastisch zien dalen. De Japanse gamegigant heeft aangegeven het afgelopen halfjaar omgerekend ruim zeventien miljoen euro verlies gemaakt te hebben. Het Japanse bedrijf heeft geen verklaring gegeven voor de dalende omzet, al wijst het wel naar de zwakke positie van de yen. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan zeventig miljoen Wii's verkocht. In Nederland gaat het apparaat voor 199 euro over de toonbank.