'Politie provoceerde bezoekers housefeest'

De vechtpartij bij een houseparty zaterdagavond in Den Haag is volgens de beveiligers van het feest uitgelokt door de politie. Volgens het beveiligingsbedrijf was de onrust juist gesust toen een grote groep agenten naar de feestlocatie kwam. De agenten zouden een provocerende uitwerking hebben gehad op de bezoekers.

De politiewoordvoerder meent echter dat de grote inzet van politiepersoneel ervoor heeft gezorgd dat het niet nog verder uit de hand is gelopen. Het zou bij aankomst van de agenten al erg onrustig zijn geweest en binnen en buiten de hal waar het feest werd gehouden vonden nog vechtpartijen plaats. Ook zouden feestgangers zich erg vijandig hebben gedragen tegenover de agenten.

Bij het feest waren zo'n 2500 bezoekers aanwezig, waarvan volgens de organisator enkele tientallen mensen betrokken raakte bij een vechtpartij. "Het was heel gezellig, maar een groepje van ongeveer vijftig man wilde het blijkbaar verzieken". Tussen 2.00 en 3.00 uur moest de politie met honden en mobiele eenheid ingrijpen, waarna gecontroleerd een einde werd gemaakt aan het feest. Er werden uiteindelijk 16 personen aangehouden.