Echtgenoot opnieuw opgepakt in grenslijkzaak

Een 39-jarige man is zaterdag opnieuw aangehouden in de zogenoemde grenslijkzaak. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Breda maandag. De man werd sinds zijn aanhouding in februari 2008 al gezien als de dader van de moord of doodslag op zijn vrouw.

De zaak draait om de dood van een van oorsprong Wit-Russische vrouw, de echtgenote van de verdachte. Haar lichaam werd in februari 2008 gevonden in de woning van haar en haar man in Baarle-Hertog/Baarle-Nassau. Het pand staat precies op de grens tussen België en Nederland. Het stoffelijk overschot van de vrouw, die sinds april 2007 vermist was, lag in een kamer op Nederlands grondgebied.

De man werd in mei 2008 vrijgelaten door het OM, nadat hij in februari door de rechtbank in Breda in voorlopige hechtenis was gesteld. Na de vrijlating van de man zette de politie het onderzoek naar de dood van de vrouw voort en werkte hierbij nauw samen met onder meer de Belgische autoriteiten.

De man is opgepakt op basis van de resultaten van dit onderzoek. Hij wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.