Uitslagen Eredivisie speelronde 12

Dit weekend werd de twaalfde speelronde in de Eredivisie afgewerkt. FC Twente nam de koppositie over van PSV door de Eindhovenaren op vreemde bodem met 0-1 te verslaan. Willem II pakte zijn tweede punt van de competitie door gelijk te spelen bij Roda JC (2-2)

In een opmerkelijke wedstrijd heeft FCroningen zaterdagavond VVV-Venlo met 3-5 verslagen. Matavz opende in de achtste minuut de score voor FC Groningen, vier minuten later gevolgd door de gelijkmaker van Tóth. García maakte er na een klein half uur 1-2 van, wat tevens de ruststand was. Na rust kwam VVV-Venlo al snel op gelijke hoogte door een benutte penalty van Ahahaoui. Vijf minuten later scoorde VVV weer, maar ditmaal in eigen doel, De Regt tekende voor 2-3. Groningen bouwde via opnieuw Matavz en Van der Laak de score uit naar 2-5. Uchebo wist nog eenmaal voor VVV te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in 3-5. Groningen neemt door de winst de vierde plaats weer over van Roda JC.

ADO Den Haag heeft de derde thuiswedstrijd op rij gewonnen. Na eerder op eigen veld Excelsior en Heracles Almelo te hebben verslagen, was vandaag FC Utrecht aan de beurt. Voor ADO waren de punten hard nodig, want de afgelopen twee wedstrijden, op bezoek bij FC Groningen en FC Twente werden verloren. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de blessuretijd van de eerste helft, Immers kopte de bal op aangeven van Van den Bergh achter keeper Vorm: 1-0. Utrecht kwam na rust beter in het spel, maar pas aan het eind van de wedstrijd zette het echt aan. Voor ADO was het nog even spannend op het eind, maar Coutinho hield zijn doel schoon waardoor de drie punten in eigen huis bleven.

AZ heeft zich hersteld van de onverwachte nederlaag tegen De Graafschap afgelopen woensdag. Thuis werd Feyenoord met 2-1 verslagen. In de eerste helft creëerden beide ploegen weinig kansen, maar kwam AZ op slag van rust op voorsprong via Holman. Na rust ging Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker, maar het was AZ dat nogmaals scoorde, Pellè maakte de 2-0. Meters buitenspel maakte Castaignos vervolgens de 2-1, waarna AZ de boel achterin goed dicht hield en er door beide ploegen niet meer gescoord werd. Voor Feyenoord was het alweer de zevende nederlaag van de competitie.

Roda JC heeft de vierde plaats weer overgegeven aan FC Groningen, doordat de ploeg uit Kerkrade dinsdag en vandaag niet wist te winnen. Vandaag kwam het tegen hekkensluiter Willem II op voorsprong via Janssen, gevolgd door de gelijkmaker van Lasnik. In de tweede helft was het opnieuw Janssen die de thuisploeg op voorsprong zette, maar Willem II gaf zich niet gewonnen en wist in de negentigste minuut nog gelijk te maken, Sheotahul gleed na een voorzet van Lasnik de 2-2 binnen. Voor Willem II is het pas het tweede punt in de competitie, het staat nu vier punten achter op de nummer voorlaatst VVV-Venlo.

De Wedstrijd van de Week was die tussen PSV en FC Twente, een verslag van die wedstrijd lees je hier.