Brand Weurt onder controle

De zeer grote brand die sinds vrijdagochtend bij een vleesverwerkingsbedrijf in Weurt woedde is onder controle. De brandweer heeft het sein meester gegeven. Er is nog wel rookontwikkeling, maar de brand breidt zich niet verder uit, meldt de politie vrijdagavond.

De brand brak omstreeks 08.00 uur uit bij het bedrijf aan de Metaalweg. Het sein brand meester werd rond 16.00 uur gegeven. Vanwege de brand waren de toegangswegen naar de Gelderse plaats enige tijd afgesloten. Inwoners mochten het dorp niet meer in en werden opgevangen in Nijmegen en Beuningen. Rond 15.30 uur werden de wegen weer vrijgegeven.

Inwoners van Weurt die nog wel in de plaats aanwezig waren was geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden wegens zware rookontwikkeling. De rookpluimen waren tot ver in de omgeving te zien.

Metingen hebben uitgewezen dat er tot nu toe geen schadelijke hoeveelheden gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Mensen die in aanraking komen met achtergebleven brandresten kunnen deze met water en zeep afspoelen.

Drie medewerkers zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Verder zijn er geen gewonden gevallen. De fabriek wordt als verloren beschouwd. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.