Dronken studentes zijn als baby's

Een foto van een ontgroening van een groep nieuwe studentes heeft tot ophef geleid. Op de foto, die op Facebook werd gezet, gedragen studentes van de prestigieuze universiteit van Oxford zich als baby's. De dames hebben een luier om en sabbelen aan een zuigfles gevuld met drank.

De vijf bewuste meisjes maken deel uit van het lacrosseteam van de universiteit. De foto is gemaakt tijdens het feestje met als thema 'baby's en tienermoeders'. De kersverse studentes dragen luiers, zuigen op een fopspeen en drinkflesjes en rollen over een vieze vloer.

Ook de oudere studentes schikken zich in hun rol. De oudere jongedames dragen trainingspakken en gouden juwelen. Om extra aso te lijken roken ze en schreeuwen ze naar hun 'kroost'.

Tijdens het ontgroeningsritueel woensdagavond zitten de 'baby's op de schoot van hun 'moeders'. De jongste studentes worden gevoed via een zuigfles. Deze blijkt echter niet te zijn gevuld met melk maar met drank. Ook moesten de 'kindertjes' babyvoedsel van een kartonnen bordje likken.

Het tafereeltje heeft onder de studenten van Oxford voor flink wat opschudding gezorgd. Zij vinden het gekozen thema 'uitermate smakeloos'. "Lacrosse is een bijzondere sport", vindt een ex-lid van het lacrosseteam. "Deze sport wordt vrijwel uitsluitend beoefend op privéscholen."

De exclusiefste universiteiten van Engeland komen vaker in het nieuws met hun bizarre feestjes. In februari wist de Universiteit van Cambridge nog in het nieuws te komen doordat studenten levende goudvis en rauwe inktvis moesten eten. Een maand later kwam Oxford in het nieuws doordat studentes orale seks simuleerden.

Benieuwd naar de babyfoto? Deze is in het bronartikel te vinden