Dirk Wolf genomineerd voor Lex van Rossen Award

Fotograaf Dirk Wolf is genomineerd voor de Lex van Rossen Award, de prijs als stimulans voor jonge popfotografen. De award is vernoemd naar Lex van Rossen, die twee jaar geleden overleed. Lex werkte als popfotograaf voor onder andere OOR, NRC Handelsblad en Haarlems Dagblad. Met de award wil de Popvieworganisatie een stimulans creëren voor jong, Europees fotografietalent.

De Nederlandse genomineerde werkt onder andere veel samen met de Belgische band Triggerfinger. Wolf is onlangs nog met de band meegeweest naar Los Angeles voor het nieuwe album van de Belgen. De fotograaf won in 2001 voor het eerst een prijs, namelijk de Shell Young Art Award, eveneens uitgereikt voor het stimuleren van jong talent in de kunstsector.

Nederlander Dirk Wolf is samen met zeven andere fotografen genomineerd. De andere genomineerden zijn Fransisco Reina (Spanje), Tim C. Rochels (Duitsland), Marjolein Hoornaert (België), Ben Maedows (Engeland), Agata Pietron (Polen) en Rob Walbers (België). Het werk van deze popfotografen zal vanaf 13 januari 2011 te zien zijn in de Popview Tentoonstelling 2011 in de Noorderlicht galerie in Groningen. De uitreiking van de Lex van Rossen Award is op het muziekfestival Eurosonic Noorderslag 2011 door juryvoorzitter Frank Schaap. De winnaar ontvangt tevens een geldbedrag van 2500 euro.

Binnenkort een interview met fotograaf Dirk Wolf op de Frontpage.

Triggerfinger door Dirk Wolf
Triggerfinger in de studio (Foto: Dirk Wolf)