Mosley: "Todt moet een kans krijgen"

Voormalig FIA-president Max Mosley vindt dat zijn opvolger Jean Todt een eerlijke kans moet krijgen. De Fransman volgde vorig jaar de Brit op die zegt dat de Formule 1 nu voor hem een gepasseerd station is, ondanks dat F1-baas Bernie Ecclestone hem wel er weer graag bij zou willen hebben.

"Mijn Formule 1-tijd is voorbij en ik ben me met andere dingen bezig gaan houden," zei Mosley tegen BBC Radio 5 op de dag dat Ecclestone zijn tachtigste verjaardag vierde. "Ik kijk het uit interesse nog, maar een terugkeer is uitgesloten. Het is mooi dat Ecclestone dat zegt, maar Jean heeft het overgenomen en ik heb me hard gemaakt voor zijn komst, wat kritiek opleverde, maar Jean heeft tot nu toe fantastisch werk geleverd. Ik wil dat hij slaagt, omdat ik verantwoordelijk ben dat hij er zit en het laatste wat ik wil doen is me met zijn werkzaamheden bemoeien."

"Hij moet de kans krijgen om de FIA op zijn eigen manier te runnen, een manier die natuurlijk verschilt van de wijze waarop ik het gedaan heb en een manier die waarschijnlijk op vele punten beter zal zijn. Het idee van Bernie is leuk en erg vriendelijk bedoeld, maar voor mij is het niet goed om te doen," zei Mosley die zich nu niet anders voelt dan een normale fan.

"Ik wilde in 2004 al stoppen en eigenlijk was ik al gestopt toen. Ze zeiden toen tegen mij dat ik dat niet kon omdat er een opvolger moest zijn. Ik had Jean Todt al in gedachten en hij ging er mee akkoord. Het plan was dat hij in 2005 het over zou nemen, maar hij kon het niet, omdat Ferrari hem benoemde tot algehele baas. Dus ik ging door en ik was er klaar voor om afscheid te nemen op het moment dat ik stopte."